Mensen huren interieurontwerpers in voor de inrichting van hun huis. Ze geven veel geld uit om hun huis een elegante uitstraling te geven. Over het algemeen zijn decoratiestukken van kristal en messing, opvallende gordijnen en mooie bloempotten de aantrekkingskracht en focus voor hen. Maar als ontwerper of eigenaar van het huis moet je begrijpen dat soms klein mooi is, betekent dat soms kleinere dingen zo’n verfijnde en verfijnde uitstraling geven die grote items zelfs niet kunnen geven. Deurmat is zo’n ding. Hoewel het blijkbaar erg klein is, kan niemand de betekenis en het gebruik ervan ontkennen. Het kost veel minder in vergelijking met een of ander kristallen decoratiestuk, maar het verfraait je huis net zo goed.

Deurmatten zijn belangrijk omdat Luxe deurmatten ze uw vloer indrukwekkend maken en beschermen tegen veel stof- en vuildeeltjes. Meer dan de helft van de indruk van uw huis komt van de vloer; als het wordt verbeterd, wordt de hele indruk verbeterd. Deurmatten zijn zo’n accessoire waarmee u uw tapijten kunt beschermen tegen stof en vuil dat vaak komt als uw huis geheel of gedeeltelijk is voorzien van vloerbedekking.

Als u nadenkt over een overtuigend geschenk voor uw vriend, moet u er rekening mee houden dat er twee soorten geschenkcategorieën zijn; het eerste type bevat essentiële items, terwijl het andere de luxe bevat. In dit tijdperk van prijsstijgingen waarin bijna iedereen rent om zijn financiën te verbeteren, moet u voor de eerste levensbehoeften gaan, want die komen op de eerste plaats en uw geschenk van een deurmat zal zeker een lange weg banen voor uw vriend. Hij/zij zal zijn/haar huis op een eenvoudige maar waardige manier kunnen onderhouden. Je kunt de deurmat vinden volgens de keuze en smaak van je vriend.

Binnen niet al te lange tijd zijn de vloermatten van uw BMW aan vervanging toe. Normale dagelijkse slijtage zal zijn tol eisen en versleten plekken of zelfs gaten veroorzaken. Meestal gaat de mat van de bestuurder als eerste kapot en vaak is het de enige mat die tekenen van slijtage vertoont. Het is uiterst zeldzaam om alleen een vervanging voor de bestuurdersmat te vinden, dus de kans is groot dat u een volledige set nieuwe matten moet kopen.

Het loont om kwaliteitsmatten te kopen. Er zijn verschillende soorten matten op de markt, maar veel daarvan zijn niet van dezelfde kwaliteit als originele BMW matten. Dergelijke matten slijten vaak erg snel en sommige kunnen zelfs op de hoeken gaan opduiken.

Matten die niet goed passen, kunnen verschuiven, vooral als ze van lichtgewicht materiaal zijn gemaakt. Als dit gebeurt met de bestuurdersmat, kan het gevaarlijk zijn als deze verstrikt raakt in de pedalen. Zorg er altijd voor dat de bestuurdersmat bevestigingen heeft zodat deze aan de vloer kan worden bevestigd.

Het is duidelijk dat de beste optie originele BMW-matten zijn of die zijn vervaardigd door een leverancier van BMW, ook wel bekend als een Original Equipment Manufacturer (OEM). De tweede optie is misschien wel de beste prijs. Dergelijke matten zijn gemaakt met hetzelfde materiaal en dezelfde specificaties als die voor BMW. Er zijn vaak enkele kleine variaties om ze te onderscheiden van echte matten, zoals het afwijkende randmateriaal en het ontbreken van BMW-badges of -markeringen. Anders zijn ze hetzelfde en presteren ze volgens dezelfde normen.

Er zijn drie hoofdtypen BMW-vloermatten (exclusief rubberen matten) en vele zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en ontwerpen. De eerste zijn de stadsmatten. Dit zijn laagpolige matten en naar mijn mening de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het tweede type zijn veloursmatten. Ze hebben een veel langere pool dan City mats en voelen een stuk zachter en luxer aan. Ze zijn ook zwaarder. Door de lengte van de pool kunnen deze soms sneller slijten dan de City matten. Het derde type zijn de grove, maar zeer slijtvaste Country matten. Ze voelen veel meer aan als een deurmat, maar gaan het langst mee, hoewel ze visueel niet altijd de meest aantrekkelijke matten zijn.

Originele BMW matten hebben verschillende bevestigingen. BMW heeft deze in de loop der jaren veranderd en verschillende modellen van BMW gebruiken verschillende soorten bevestigingen. Vroeger hadden alle matten bevestigingen, maar meer recentelijk hebben alleen de voorste matten of alleen de bestuurdersmat bevestigingen. De overige matten blijven op hun plaats door de nauwkeurige pasvorm op maat.

In grote lijnen vallen originele matbevestigingen in drie hoofdcategorieën. De eerste hiervan is gemonteerd op de E36. Ze gebruiken een kleine plastic klaverbladvormige bevestiging die aan de vloer van de auto vast blijft zitten. Het gat in de mat wordt over de bevestiging geplaatst, die vervolgens door het gat omhoog wordt getrokken en gedraaid om de mat op zijn plaats te houden.

Op BMW-modellen zoals de E46 en E39 wordt een T-vormige bevestiging gebruikt. Deze worden eenvoudig door de gaten van de mat in de bevestigingsgaten op de vloer van de auto geschoven en met een schroevendraaier of muntstuk in de sleufkop van de bevestiging gedraaid.

Meer recentelijk is een schijf van het velcro-type gebruikt. Sommige van deze schijven worden in het tapijt geschroefd met een plastic schroef met schroefdraad eronder met een grote diameter. Anderen hebben een T-vormig uiteinde aan de onderkant en draaien in de originele gaten in de vloer.