Een gekreukt overhemd? Een verkreukelde jurk? Gordijnen die eruitzien als gekreukt beddengoed? Niet iedereen heeft de tijd om naar de stomerij te gaan, of het geld om een dienstmeisje te houden. En strijken… zo’n ongemak. (Wie wil er een surfplank in zijn wasruimte plaatsen om een paar knopen op te fleuren?) Betreed je nieuwe favoriete tool, de kledingstomer, perfect voor de doe-het-zelver, de geldbewuste huisvrouw en wie dan ook kreukvrij willen leven.

Maar wat voor stomer heb ik nodig? Dat is altijd de vraag.

Waarom niet beginnen Verwarmde bodywarmer met het beste? Van alle zogenaamd beste kledingstomer’s die er ter wereld zijn, hebben we het teruggebracht tot de top drie kledingstomer’s die momenteel op de markt zijn. (Dat is het beste van het beste, alleen voor jou!) Beginnend met, in willekeurige volgorde…

De J-2000 kledingstomer

Vermogen – 5/5

Met een 1300 watt, massief messing verwarmingselement, heeft het de kracht om oude T-shirts er als nieuw uit te laten zien. En met een vrij snelle opwarmtijd van 2 minuten, gecombineerd met een tank van 3/4 gallon, wat zorgt voor een stoomtijd van 90 minuten, kun je je hele garderobe snel en gemakkelijk opfrissen.

Maat – 4,5/5

De afmetingen zijn 17,4 x 11,5 x 16,3 inch, met een gewicht van 18 pond.

Prestaties – 5/5

Omwille van de duurzaamheid heeft deze stomer een slagvaste kunststof behuizing die uniek is in het veld. Het heeft zwenkwielen, een flexibele slang van 5,5 voet, een stoomkop van 15 cm en een gemakkelijk navulbare watertank, allemaal geweldig voor bijna moeiteloze toepassing en mobiliteit.

Extra functies – 4/5

Het waterreservoir is niet alleen eenvoudig te verwijderen, maar bevat ook een anti-druppel-terugslagklepsysteem voor extra netheid. Er is ook de optie van twee stoomkoppen, van plastic of metaal, en een handig geplaatste aan/uit-schakelaar aan de onderkant van de machine.

Algemeen – 4,6/5

Flexibel en toch versterkt, de J-200 kledingstomer ziet er misschien niet uit – met zijn ietwat forse ontwerp – maar hij klaart de klus zeker. Aan de hogere kant, qua prijs, is het misschien duurder dan de andere merken, maar met zijn bewezen duurzaamheid, snelle opwarmtijd en vrij lange stoomtijd kun je er zeker van zijn dat het geld goed besteed zal zijn.

De Steamfast SF-510 Stoffenstomer

Vermogen – 4,5/5

Deze is snel. Als je haast hebt, zul je blij zijn te weten dat het verwarmingselement van 1500 watt van dit model een redelijk handige opwarmtijd van 45 seconden heeft. En in combinatie met een waterreservoir van 46 ounce kan het al uw kledingstukken voor normaal gebruik tot 50 minuten per vulling stomen. (Snel! Pak de gordijnen!)

Maat – 5/5

De afmetingen zijn 11 x 11,5 x 63 inch (paal uitgeschoven), met een gewicht van 10,82 pond.

Prestaties – 5/5

Wordt geleverd met twee grote wielen voor stressvrije wendbaarheid. Hij is gewapend met een telescopische paal van 1,20 meter die gemakkelijk kan worden opgeborgen en volledig verstelbaar is. De flexibele slang van 1,5 meter lang is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook geïsoleerd om zichzelf koel te houden tijdens het gebruik. Het heeft een geschikt waterreservoir dat op elk moment gemakkelijk kan worden verwijderd en bijgevuld. En het wordt geleverd met een eigen hanger, ideaal voor dikke jassen en zware pakken. Wat heb je nog meer nodig?

Extra functies – 5/5

De bovengenoemde hanger is niet alleen stevig, maar ook inklapbaar en gemakkelijk op te bergen. Beneden, aan de basis, bevindt zich een redelijk handig snoerbeheersysteem dat ook dienst doet als opbergruimte voor eventuele kleine accessoires die je hebt. En het beste van alles is dat hij wordt geleverd met een afneembare stoffen borstel, essentieel voor het verwijderen van al die ongewenste versieringen, zoals pluisjes, haar en losse draad.

Algemeen – 4,8/5

Met zijn gestroomlijnde, compacte ontwerp en zijn bescheiden prijs is de Steamfast SF-510 misschien wel een van de beste kledingstomers die momenteel op de markt zijn. Het is snel. Het is veelzijdig. En met een scala aan handige accessoires is hij best praktisch voor dagelijks gebruik.