Permanente make-up (PMU) is een techniek waarbij inkt in de huid wordt aangebracht om een blijvend resultaat te creëren. Het is vooral populair voor wenkbrauwen, omdat het een mooie, natuurlijke uitstraling kan geven. Maar hoe worden PMU wenkbrauwen eigenlijk aangebracht? In deze blogpost leggen we het uit.

De voorbereiding

Voordat de PMU wenkbrauwen aangebracht worden, vindt er een consult plaats met een ervaren specialist. Hierbij wordt gekeken naar de vorm van je gezicht en welke kleur het beste bij je past. Samen met de specialist bepaal je welke techniek en vorm het beste bij jou past.

De behandeling

Wanneer de vorm en kleur zijn bepaald, kan de behandeling beginnen. Allereerst worden de wenkbrauwen opgemeten en getekend, zodat je kunt zien hoe de uiteindelijke vorm eruit gaat zien. Daarna wordt de huid verdoofd met een speciale crème om eventuele pijn te verminderen.

Vervolgens wordt de PMU aangebracht met behulp van een speciale naald. De naald gaat niet dieper dan de bovenste huidlaag, waardoor het een oppervlakkige behandeling is. Er wordt steeds heel nauwkeurig gewerkt, zodat er een mooie, natuurlijke wenkbrauw ontstaat.

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om de wenkbrauwen goed te verzorgen en niet te krabben of te wrijven. De eerste dagen kunnen de wenkbrauwen iets donkerder en opgezwollen zijn, maar dit trekt vanzelf weer weg. Na ongeveer twee weken is het eindresultaat te zien. Het is belangrijk om de wenkbrauwen goed te beschermen tegen de zon en niet te veel aan te raken, zodat het pigment goed kan hechten.

PMU wenkbrauwen in Utrecht bij Melissa Beauty

PMU wenkbrauwen zijn een mooie en natuurlijke oplossing voor mensen die niet tevreden zijn met hun eigen wenkbrauwen. Het is een oppervlakkige behandeling die met behulp van een naald en inkt wordt aangebracht. Door een goede voorbereiding en nauwkeurige uitvoering kan een prachtig resultaat worden bereikt. Bij Melissa Beauty, de beste schoonheidssalon in Utrecht, ben je aan het juiste adres voor een PMU wenkbrauw behandeling op maat.